Toxina Botulinica

Toxina Botulinica
        Ridurile au inceput sa te deranjeze? Avem solutii! Poţi recurge la una dintre cele mai simple proceduri de atenuare a ridurilor: tratamentul cu Toxina botulinică de tip A, cunoscută sub denumirea comercială de Dysport, Vistabel sau alte denumiri.

Dar ce este toxina botulinica?

Toxina botulinică de tip A, este o substanţă derivată a bacteriei Clostridium Botulinum. Când este injectată în muşchi, toxina botulinică are un efect local care consta in blocarea temporara transmiterii impulsurilor nervoase de la nervii faciali către muşchii din zona în care a fost injectată. Muşchii faciali se relaxează, iar acest lucru nu mai scote în evidenţă ridurile.

La ce il folosim?

Toxina botulinică este un tratament cosmetic ce se poate folosi în tratarea ridurilor fine cât şi a celor profunde. Se poate folosi în cazul persoanelor la care ridurile au inceput sa se evidentieze,cu vârste cumprinse între 30 şi 70 de ani.
S-a demonstrat că este un tratament eficient şi sigur care poate reduce ridurile de expresie, din această cauza devenind din ce în ce mai popular.Toxina botulinică este  soluţia pentru a nu se ajunge la chirurgia estetică. Odată cu folosirea Toxinei botulinice şi a acidului hialuronic, HIFU, operaţiile de lifting s-au redus considerabil ceea ce este un mare avantaj pentru pacient.

Deasemeni se poate folosi cu succes in tratamentul transpitratiei excesive din mai multe zone cum ar fi: axilare, palme si talpi.

Cum pot face un tratament cu Toxina botulinică in siguranta?

Numai un medic îţi poate spune dacă poţi face sau nu un tratament cu Toxina Botulinică. In functie de problemele tale de sănătate, în special cele care afectează musculatura sau nervii.

Procedura de injectare cu Toxina botulinică e dureroasa?

Medicul îţi va face câteva injecţii cu toxina botulinica direct în muşchii din zonele afectate de riduri pe care le va identifica, evaluând acest lucru si în funcţie de structura fetei tale şi de mobilitatea muşchilor faciali. Întreagă procedură durează în jur de 5 -30  minute functie de cate zone se injecteaza,fiind necesare de la 4 la 10 injecţii în funcţie de zona tratată. Acul cu care se realizează injecţiile este foarte fin, iar disconfortul este minim sau inexistent depinde de sesibilitatea fiecarui pacient.

Cand se observa efectul si cat dureaza?

Vei putea observa o ameliorare a ridurilor incepand cu a 3-a zi dupa injectare efectul maxim fiind vizibil  la 14 zile si se mentine intre  3 si 6 luni in functie de zona injectata si de particularitatile individuale ale fiecarui pacient.

Cat de des pot sa revin pentru injectarea cu Toxina botulinică?

E indicat sa revii odata la 4 luni intrucat datorita tratamentelor repetate musculatura poate deveni mai ferma iar rezultatele se pot dura mai mult timp.