Acid Hialuronic

Acid Hialuronic

Acid hialuronic: Ce? Cum? si Cine?

Acidul Hialuronic o substanţă produsă în mod natural de catre organism. Este descoperită în 1934 de medicul Karl Meyer, biochimist la Universitatea Columbia din America. Acest acid se regăseşte mai ales în articulaţii, în zona ochilor şi la nivelul pielii.
Studiile arătat că acidul hialuronic are efect lubrifiant, asigură hidratarea fibrelor de colagen şi elastină desemeni are si rolul de a reţine apa în ţesuturi. Din păcate, odată cu înaintarea în vârstă, producţia de acid hialuronic scade si odata cu acest fapt apar ridurile, pielea se lasă şi se usucă.

 

 

Cine poate injecta acid hialuronic?

Dr. Carmen Giuglea, medic primar chirurgie plastică, estetică şi microchirurgie reconstructivă, Preşedinte al Societăţii Române de Chirurgie Estetică, atage atenţia asupra acestui fenomen alarmant: „Acidul hialuronic nu poate fi injectat de către oricine se pricepe să facă o injecţie. Din păcate, la noi în ţară a luat amploare injectarea de către medici din specialităţi foarte diferite, chirurgicale sau nechirurgicale, pe baza unor cursuri neacreditate organizate de firmele producătoare, dornice de a-şi creşte vânzările, ba chiar şi de către cosmeticiene”.
Pentru reglementarea acestor situaţii şi pentru siguranţa pacienţilor, Societatea Română de Chirurgie Estetică a iniţiat câteva demersuri, astfel încât doar persoanele acreditate să poată injecta atât acid hialuronic, cât şi toxina botulinica, cum ar fi chirurgii plasticieni şi dermatologii.(sursa:www.casid.ro)

Cum actioneaza?

Înaintarea în vârstă se manifestă prin modificări ale reliefului feţei, ca urmare a fenomenului de resorbţie osoasă, combinat cu atrofia ţesutului adipos de la nivelul obrajilor.
Pentru ameliorarea acestor modificări se pot injecta diverse substanţe, cum ar fi grăsimea autologă (grăsimea proprie), acidul hialuronic, colagenul şi derivaţii sintetici.
Introdus în ţesuturi, acidul hialuronic are proprietatea  de a atrage apa şi de a stimula producerea de colagen, neproducând reacţii alergice.

Doare injecatrea cu acid hialuronic?

Pentru a scădea durerea la injectare i se adaugă lidocaină cu efect anestezic în compoziţie si se folosesc ace si canule speciale.Deasemeni se pot face si anestezii locale,aferente zonelor unde se injecteaza.

Ce acid hialuronic sa-mi injectez?

Există mai multe tipuri de acid hialuronic, care prezintă indicaţii diferite, în funcţie de concentraţie.

In clinica Pretty Face lucram cu firme de top cum ar fi: Belotero, Filorga, Juvederm, Teosyal.

Cu cât concentraţia de acid hialuronic este mai mare, cu atât el este mai vâscos, mai dens, şi se foloseşte pentru volumizare sau pentru modelări de contur facial. La o concentraţie mai mică, acidul hialuronic este mai moale, se poate injecta mai uşor şi mai superficial, putându-se folosi pentru umplerea şanţurilor nazogeniene sau pentru augumentarea buzelor. Acidul cu concentraţia cea mai mică, adică cel mai moale şi care se lasă uşor modelat după injectare, este indicat pentru corectia cearcanelor.
Rezultatele injecţiilor cu acid hialuronic în scop estetic au o durată intre 6-12 luni, depinde de cum este degradata de fiecare organism.

Ce facem daca s-a injectat prea mult acid hialuronic?

In caz de injectare în cantitate prea mare sau necorespunzătoare, reacţii alergice întârziate – cu ajutorul unei injecţii cu hialuronidază, se va „topi” acidul introdus.

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.